Craig Horner (Richard Cypher)

 

alt

Craig Horner urodził się w 1983 roku w Queensland w Australii. Miłość do aktorstwa odkrył w sobie we wczesnej młodości - zagrał w szkolnej wersji sztuki Szekspira „Sen nocy letniej”. Uczęszczał do St. Peters Lutheran College w Indooroopilly w rodzinnym mieście, ale porzucił szkołę. W wolnych chwilach zajmuje się grą na gitarze, pisze własne utwory. Lubi spędzać czas aktywnie: uwielbia piłkę nożną, siatkówkę, tenisa, pływanie, narciarstwo, snowboard i kajakarstwo.

 

 

 

 

 

 

 

Filmografia:

2012: "Joey Dakota" jako Joey Dakota

2006: "Hotel śmierci" (See No Evil) jako Richie

2005: "Goodnight" jako Richie

2003: "Płynąc pod prąd" (Swimming Upstream) jako Ronald Fingleton

2003: "The Moment After"

2002: "Blurred" jako Pete the Bus Nerd

 

Seriale:

2008 – 2010: "Miecz Prawdy" (Legend of the Seeker) jako Richard Cypher

2006: "Two Twisted" jako Mase

2006: "Monarch Cove" jako Caleb

2006 – 2009: "H2O: wystarczy kropla" (H2O: Just Add Water) jako Ash

2005 – 2008: "Na wysokiej fali" (Blue Water High) jako Garry Miller

2005: "Headland" jako Neil Slattery

2001 – 2002: "Cybergirl" jako Jackson

 

Programy:

2013: "RingCon 2012"

2010: "Under the Underworld"



2008: "Live with Regis and Kathie Lee"

2008: "Legend of the Seeker: Making of a Legend!"

1992: "Totally Wild"

18-10-2017, 20:09

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com