Bruce Spence (Zedd)

 

alt

 

 

Bruce Spence urodził się 17 września 1945 roku w Auckland w Nowej Zelandii. Ukończył Henderson High School w Zachodnim Auckland. Ma żonę Jenny (od 1973 roku) i dwoje dzieci. Mieszka na McMasters Beach w Nowej Walii.

 

 

 

 

 

 

 

Filmografia:

2014: "Ja, Frankenstein" (I, Frankenstein) jako Molokai

2012: "Mystery Road" jako Jim the Coroner

2012: "The Occupants" jako Dziadek

2012: "Spirit-ED" jako Gatekeeper

2012: "Census" jako Dr. Deluise

2011: "The Man with Wings"

2010: "Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu" (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) jako Lord Rhoop

2009: "Subdivision" jako Singlet

2009: "The Art of Darts & Dying" jako Dave de Crease

2008: "Australia" jako Dr Barker

2008: "Ascension" jako Pete

2007: "Finding Nemo Submarine Voyage" - głos Chuma

2007: "Death's Requiem" jako John

2006: "Equal Opportunity" jako Death

2006: "Solo" jako Kennedy

2006: "Akwamaryna" (Aquamarine) jako Leonard

2005: "Grange"

2005: "Crooked Mick of the Speewah" jako Drover

2005: "Gwiezdne Wojny: Część III – Zemsta Sithów" (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith) jako Tion Medon

2005: "Australian Summer" jako Herman

2004: "The Brush-Off" jako Philip Veale

2003: "Inspektor Gadżet 2" (Inspector Gadget 2) jako Baxter

2003: "Władca Pierścieni: Powrót Krola" (The Lord of the Rings: The Return of the King) jako Usta Saurona

2003: "Matrix Rewolucje" (The Matrix Revolutions) jako Kolejarz

2003: "Gdzie jest Nemo" (Finding Nemo) głos Chuma

2003: "Piotruś Pan" (Peter Pan) jako Cookson

2002: "Królowa potępionych" (Queen of the Damned) jako Khayman

1998: "Mroczne miasto" (Dark City) jako Pan Ściana

1995: "Ace Ventura: Zew natury" (Ace Ventura: When Nature Calls) jako Gahjii

1993: "Herkules powraca" (Hercules returns) jako Sprocket

1991: "Ściema" (Sweet Talker) jako Norman Foster

1990: "...Almost" (Wendy Cracked a Walnut) jako Ronnie

1990: "Krewetka na haczyku" (The Shrimp on the Barbie) jako Wayne

1989: "Zucker"

1988: "Rikky and Pete" jako Ben

1988: "Bachelor Girl" jako Alistair Dredge Jr

1987: "The Year My Voice Broke" jako Jonah

1987: "Byczy interes" (Bullseye) jako Prudy

1986: "Great Expectations, the Untold Story" jako Joe Gargery

1985: "Mad Max pod Kopułą Gromu" (Mad Max Beyond Thunderdome) jako Jedediah

1984: "Tam, gdzie śnią zielone mrówki" (Wo die grünen Ameisen träumen) jako Lance Hackett

1984: "Pallet on the Floor" jako Basil Beaumont-Foster

1983: "Double Deal" jako Doug Mitchell

1983: "Midnight Spares" jako Wimpy

1983: "The Return of Captain Invincible" jako Szalony Naukowiec

1983: "Buddies" jako Ted

1982: "..Deadline.." jako Towie

1981: "Mad Max 2 – Wojownik szos" (Mad Max 2) jako Kapitan

1979: "Dimboola" jako Morrie McAdam

1978: "Front nowin" (Newsfront) jako Redex trial driver

1977: "Barnaby and Me" jako Tall Baddie

1976: "Eliza Fraser" jako Bruce McIver

1976: "Let the Balloon Go" jako Chief Gifford

1976: "Oz" jako Bass player/Blondie the Surfie

1976: "Szalony pies Morgan " (Mad Dog Morgan) jako Heriot

1975: "The Great MacArthy" jako Bill Dean

1975: "The Firm Man" jako Posłaniec

1974: "Samochody, które zjadły Paryż" - (The Cars That Ate Paris) jako Charlie

1975: "Moving On" jako Road Worker

1974: "Three Old Friends"

1974: "Samochody, które zjadły Paryż" (The Cars That Ate Paris) jako Charlie

1973: "Dimboola: The Stage Play" jako Morrie McAdam

1971: "Stork" jako Graham "Stork" Wallace

1970: "Dead Easy" jako Przyjaciel

Seriale:

2011: "Cloudstreet" jako Pig

2008 – 2010: "Miecz Prawdy" (Legend of the Seeker) jako Zeddicus Zu'l Zorander

2009: "All Saints" jako Barry Goldsworthy

2008: "City Homicide" jako Maurice Biederman

2008: "Double the Fist" jako Mayor

2006: "Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King" jako Hans Morris

2006: "RAN: Remote Area Nurse" jako Vince

2004: "Rake" jako George Corella

2001-2003: "Always Greener" jako Rev. Millburn

2002: "Short Cuts" jako Mr. Coxon

2002: "Ucieczka w kosmos" (Farscape) jako Prefect Falaak

2001: "BeastMaster" jako Annubis

2000: "Something in the Air" jako Russell Redlich

2000: "Tales of the South Seas"

1999: "Chuck Finn" jako Professor Heinz

1998: "Halifax f.p: Isn't It Romantic" jako Eric Washburn

1998: "Moby Dick" jako Elijah


1997 – 1998: "Bullpitt" jako Darcy

1997: "Good Guys Bad Guys" jako Squirt Man

1997: "Return to Jupiter" jako Ed Unit

1996: " The Munsters’ Scary Little Christmas" jako Pan Gateman

1996: "After the Beep"

1996: "Twisted Tales" jako Colin Condon

1994: "Halfway Across the Galaxy and Turn Left" jako Wódz

1994: "Over the Hill" jako Duży Bob

1989: "Dearest Enemy" jako Lenny

1989: "Tanamera - Lion of Singapore" jako Hammond

1988: "The Dirtwater Dynasty" jako Lonely Logan

1984: "Special Squad" jako Profesor

1981: "Kingswood Country" jako Samson

1981: "And Here Comes Bucknuckle"

1979: "Skyways" jako David Howard

1978: "Case for the Defence" jako Alfred Burrows

1974-1975: "Matlock Police" jako Johnny Butler

1974: "Ryan" jako Wally Scott

1973: "Division 4" jako Peachtree

1973: "Boney" jako Ron Sawyer

1973 – 1977: "Certain Women" jako Julius "Big Julie"

Programy:

2011: "Edición Especial Collectionista: 'Mad Max 2: Version no integra'" jako Kapitan

2010: "RingCon 2010"

2010: "The Making of 'Walking with Dinosaurs: The Arena Spectacular 2009'"

2008: "Legend of the Seeker: The Making of a Legend!"

2008: "Nie do końca Hollywood" (Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!)

2007: "Walking with Dinosaurs: The Making of the Live Experience"

2004: "The Matrix Recalibrated"

2004: "On the Bench with the Great MacArthy"

2004: "The Making of 'Three Old Friends'"

1995: "The Calluloid Heroes"

16-12-2017, 15:53

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com