Elizabeth Hawthorne (Ksieni)

altCzłonkini New Zealand Order of Merit. Poza uniwersum Miecza Prawdy znana jest także ze swych ról w filmach takich jak: "Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa", "Underworld: Bunt Lykanów", "Przerażacze", czy "Jubilee".

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmografia:

2013: "White Lies" jako Dyrektorka szpitala

2010: "Be Careful..." jako Fi's Mother

2010: "Amadi" jako Jane

2010: "After the Waterfall" jako Joanna

2009: "Underworld: Bunt Lykanów" (Underworld: Rise of the Lycans) jako Orsova

2008: "Śmiertleny pocałunek" (Kiss Me Deadly) jako Jillian<

2007: "Jinx Sister" jako Lekarka

2007: "30 dni mroku" (30 Days of Night) jako Lucy Ikos

2007: "The Man Who Lost His Head" jako Eleanor Harrison

2005: "Opowieści z Narni: Lew, czarownica i stara szafa" (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe ) jako pani Macready

2004: "Not Only But Always" jako Joan Rivers

2004: "Picnic Stops"

2004: "Wychować Waylona" (Raising Waylon) jako sędzia Caldwell

2001: "Fotograf" (Exposure) jako Detektyw Shoorwell

2001: "No One Can Hear You" jako Pat Kelly

2000: "Jubilee" jako Charlotte Morrison

2000: "Szalony miesiąc miodowy" ( Savage Honeymoon) jako Maisy Savage

1999: "This Is It" jako różne postaci historyczne

1999: "Lawless" jako Susan Ellis

1997: "The Bar"

1996: "Przerażacze" (The Frighteners) jako Magda Rees-Jones

1996: "The Beach"

1994: "Herkules i zaginione królestwo" (Hercules: The Legendary Journeys - Hercules and the Lost Kingdom) jako Królowa Omphale

1994: "Ostatni tatuaż" (The Last Tattoo) jako Henrietta Simpson

1993: "Jack Be Nimble" jako Bernice<

1993: "Feralny rejs" (Adrift) jako Gość na przyjęciu

1992: "Alex" jako pani Benton

1985: "Wściekłe ryzyko" (Hot Target) jako Suzanne Maxwell

Seriale:

2011 – 2012: "Nothing Trivial" jako Anne

2010: "Miecz Prawdy" (Legend of the Seeker) jako Ksieni

2007 – 2009: "Do diabła z kryminałem" (Outrageous Fortune) jako Ngaire Munroe

2008: "Burying Brian" jako Rhonda Welch

2001: "Mercy Peak" jako Cushla Turbot

2001: "Fotograf" (Exposure) jako Detektyw Shoorwell

2001: "Xena: wojownicza księżniczka" (Xena: Warrior Princess) jako News Reporter

2000 – 2001: "Cleopatra 2525" jako Głos

2001: "Spin Doctors" jako Liz Brasch

1995 – 1999: "Herkules" (Hercules: The Legendary Journeys) jako Alkmena, Jokasta

1998 – 1999: "Młody Herkules" ( Young Hercules) jako Hera

1999: "Greenstone" jako Caroline

1994: "Hercules: The Legendary Journeys - Hercules and the Lost Kingdom" jako Queen Omphale

1993: "The Tommyknockers" jako Patricia McCardle

1992: "Shortland Street" jako dr Julia Thornton

1985: "Hanlon"

Programy:

2006: "The Bloopers of Narnia"

26-10-2021, 23:29

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com