Alison Bruce (Verna)

alt

Urodzona w 1962 roku nowozelandzka aktorka. Uczęszczała do Keskidee Theatre & Red Mole workshops, jednocześnie pracując nad swoim aktorskim warsztatem w Theatre Corporate. Naukę zakończyła w Theatre Corporate Drama School i w kilka lat później zagrała w pierwszym pełnometrażowym filmie. Jest aktorką udzielającą się za równo na dużym i małym ekranie, a ponadto równieżna deskach teatru.

 

 

 

 

 

 

Filmografia:

2010: "Dotty" jako Carol

2010: "Liceum Avalon" (Avalon High) jako Trenerka Miganov

2008: "Life's a Riot" jako Nell Edmonds

2007: "Zrujnowane życie" (Reckless Behavior: Caught on Tape) jako Grace Leister

2007: "Tatuażysta" (The Tattooist) jako Pielęgniarka Charge

2006: "Istota doskonała" (Perfect Creature) jako Prezenterka TV

2005: "Prawdziwa historia" (The World's Fastest Indian) jako Lekarz

2005: "Us" jako Kobieta

2005: "As Dreams Are Made On" jako Ruth

2003: "Spooked" jako Sheila Miller

2003: "Sylvia" jako Elizabeth

2002: "Before Stardom"

1999: "Magik & Rose" jako Magik

1999: "Willy Nilly" jako Carol

1998: "The Chosen" jako Denise

1993: "Zatopić Rainbow Warrior" (The Rainbow Warrior) jako Leslie Holbrook

1992: "Alex" jako Dziennikarka

1991: "Mon Desir"

1991: "Old Scores" jako Ngaire Morgan

1991: "End of the Golden Weather" jako Ciocia Kass

1990: "Star Runner" jako Carol West

1990: "Anioł przy moim stole" (An Angel at my Table) jako Dora

1990: "User Friendly" jako Augusta

1984: "The Minders" jako Katherine

Seriale:

2013: "Tajemnice Laketop" (Top of the Lake) jako Anne-Marie

2011 – 2012: "The Almighty Johnsons" jako Agnetha

2010: "This Is Not My Life" jako Jude

2010: "Miecz Prawdy" (Legend of the Seeker) jako Siostra Verna

2008: "The Pretender" jako Lush

2006: "Maddigan's Quest" jako Witchfinder

2001 – 2002: Being Eve jako Vivienne Baxter

2001 – 2002: "Mercy Peak" jako Louise Duval

2000-2001: "Street Legal" jako sędzia Ludlam

1995 – 2000: "Xena: wojownicza księżniczka" (Xena: Warrior Princess) jako Królowa Melosa, Talia, Kahina

1998 – 1999: "Młody Herkules" (Young Hercules) jako Simula

1998: "City Life" jako Katherine Dwyer

1995: "Herkules" (Hercules: The Legendary Journeys) jako Postera

1994: "Coverstory" jako Karen

1993: "Marlin Bay" jako Lisa Hendry

1992: "Shortland Street" jako Danni Brown, Pielęgniarka Lindsay Maguire

1990: "Shark in the Park" jako Christina Long

1990: "Within the Law" jako Anna Roderick

1987: "Adventurer" jako Sovay Banks

1986: "Heroes" jako Glenda

 

26-10-2021, 22:54

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com